Apa yang saya perlu tahu untuk sentiasa sihat? Apa yang perlu saya elakkan? Apa yang perlu saya ambil dan bila? Sekarang adalah masa untuk anda untuk membuat membuat keputusan yang paling penting untuk kesihatan anda, pencegahan, sumber yang tidak ternilai yang harus dianggap sebagai penting untuk kekal sihat sepanjang hidup anda.

PERUBATAN PENCEGAHAN MELALUI RENOVATION SELULAR

Sejak hari-hari awal manusia, orang telah melihat kepada pakar masa untuk mengubati penyakit-mulanya mereka, orang-orang yang mempunyai pengetahuan herba penyembuhan, prosedur asas untuk merawat patah dan terbakar, dan pengalaman dalam merawat luka. Orang-orang ini dengan pelbagai dipanggil pengamal perubatan, bomoh, doktor sihir, herba, dan lain-lain.

Dengan masa dan seluruh pelbagai tamadun, idea rasmi 'doktor' maju, dibantu oleh kemunculan pengetahuan baru yang berkaitan dengan rawatan dan penyembuhan di Mesopotamia, Mesir, Parsi, China dan terutamanya di Greece purba, terima kasih kepada angka yang mengenakan Hippocrates, kepada siapa kita berhutang sumpah terkenal yang semua doktor hari ini mesti menganut setelah tamat pengajian mereka.

Hari ini, perubatan konvensional mempunyai sekurang-pelupusannya alat yang sangat canggih teknologi yang boleh melihat di dalam tubuh manusia, kemajuan teknikal minimal dan sokongan robot untuk prosedur pembedahan, pelbagai ubat kuratif dan, di atas semua, pengetahuan yang sangat maju sistem imun, sistem endokrin, biokimia dan genetik.

Walau bagaimanapun, sikap rakyat secara umum dengan beberapa pengecualian seperti dalam kes vaksin pencegahan untuk kanak-kanak penyakit berjangkit-tetap sama kerana mereka telah sentiasa, memberi tumpuan kepada mencari ubat bagi, bukannya mencegah, penyakit utama.

Ini usaha untuk sembuh adalah tak bercacat dan perlu bagi memulihkan kesihatan, tetapi dalam banyak kes-kes penyakit bencana, seperti kanser, penyakit autoimun atau bayi yang dilahirkan kurang upaya fizikal dan mental yang teruk, terdapat sedikit walaupun perubatan moden yang paling maju boleh lakukan.

Hari ini kita hidup dalam persekitaran yang tercemar, dengan sisa baki racun perosak toksik dalam sayur-sayuran dan buah-buahan, mineral berbahaya seperti merkuri dalam ikan dan kerang-kerangan, hormon pertumbuhan dalam daging kita makan, toksin industri di udara dan air, dan tahap luar sinaran mengion. Persekitaran progresif tercemar, bersama-sama dengan yang tidak sihat seperti kekurangan aktiviti, tahap tekanan yang tinggi dan makan makanan ringan, makanan dengan bahan pengawet dan jumlah gula yang tinggi, bertanggungjawab bagi kejadian yang meningkat penyakit bencana.

Berdasarkan realiti ini, kita perlu mengambil pendekatan yang lebih fokus kepada pencegahan, untuk mengurangkan risiko yang dihadapi tidak disangka-sangka satu isu kesihatan yang serius.

Pencegahan dan tidak patologi

Apa yang saya perlu tahu untuk sentiasa sihat? Apa yang perlu saya elakkan? Apa yang perlu saya ambil dan apabila saya perlu mengambil ia? Anda perlu membuat keputusan yang paling penting sekarang bagi menyokong kesihatan anda: pencegahan, sumber yang tidak ternilai yang harus dianggap sebagai penting untuk kekal sihat sepanjang hidup anda.

Ia adalah penting untuk kita memberi perhatian yang lebih kepada bagaimana pencegahan dapat membantu kita dalam 30-an kami, menjaga khas peredaran darah kita, pencernaan dan sistem rangka, menjaga terhadap penuaan pramatang kulit dan atrofi otot, memberi perhatian kepada apa-apa penurunan seksual atau kognitif aktiviti sebelum mengambil ubat, dan sangat peka kepada sakit sendi pramatang.

Dan kita perlu sedar bagaimana orang antara 50 dan 60 tahun boleh mempercepatkan metabolisma mereka, dan mengapa mereka harus mempunyai tahap hormon mereka diperiksa, berada di mencari untuk kencing manis dan berfikir sebelum menjalani pembedahan plastik. Kita juga perlu berfikir tentang bagaimana kita harus menyediakan diri kita apabila kita berada dalam tahun 70-an kita, supaya kita boleh mengelakkan gejala strok, menyimpan kenangan kami 100% aktif, mencegah keretakan dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

Bagaimana jika anda tahu bahawa terdapat satu cara untuk membantu meningkatkan sistem imun anda, meningkatkan daya ingatan anda dan kebolehan kognitif, meningkatkan libido anda tanpa dadah, meningkatkan kelajuan yang luka sembuh, meningkatkan keupayaan aerobik, meningkatkan jisim otot anda dan yang paling penting, membalikkan perkembangan anda "bertambah buruk dan mereput kesihatan"? Bagaimana jika anda tahu bahawa terapi berdasarkan SELULAR PEMAKANAN boleh memberikan kadar yang tinggi terhadap pencegahan penyakit-penyakit degeneratif, membolehkan anda untuk melanjutkan jangka hayat anda, organik dan sihat? Satu terapi yang maksud "TIDAK" mengandungi sama ada dadah atau hormon, atau komponen kimia yang berbahaya seperti yang terdapat dalam beberapa ubat-ubatan preskripsi, dan yang juga mempunyai sebarang kontraindikasi?

Secara umumnya, kaedah paling berkesan doktor memikirkan status pemakanan dan keadaan kesihatan seseorang individu adalah melalui satu siri soal selidik yang mengumpul maklumat mengenai sejarah perubatan pesakit, sejarah keluarga, dan juga penyakit semasa dan sakit.

Masa depan adalah esok dan rakyat hari ini harus selalu berjumpa doktor untuk mengelakkan jatuh sakit. Pada masa ini, kebanyakan orang hanya beralih kepada pakar apabila gejala muncul atau apabila mereka mula menghidap penyakit tertentu, tetapi seringkali kerana kekurangan langkah-langkah pencegahan kita terdedah kepada penyakit bencana dan semua kita boleh lakukan ialah harapan dan berdoa untuk keajaiban.

Nutrisi Selular

Pemakanan Masa Depan untuk hidup, kehidupan yang lebih sihat

Secara umumnya, apabila ia datang kepada pemakanan, kita biarkan tastebuds kita memimpin, tetapi kita juga mesti cuba untuk makan makanan yang memberikan nutrien yang diperlukan untuk mengekalkan metabolisme yang optimum dan kesihatan selular.

Biasanya kita bimbang tentang TIDAK memakan terlalu banyak lemak untuk menjaga hati dan arteri kita, hanya membenarkan sedikit gula kerana takut kerosakan gigi dan obesiti, tidak mengambil terlalu banyak garam kerana takut tekanan darah tinggi, dan juga memilih untuk makanan keseluruhan yang mengandungi banyak bercakap tentang serat. Kebimbangan kita tentang pemakanan cenderung untuk mengaitkan lebih kepada rupa fizikal kita dan tidak begitu banyak kepada kesihatan organ-organ dan tisu kami.

Konsep baru nutrisi sel, bertujuan menggalakkan RENOVATION SELULAR, akan membantu kita memahami bagaimana kesihatan kita, dan akhirnya kesihatan sel-sel kita, bergantung kepada langkah-langkah pencegahan yang kita ambil.

Sejak beberapa tahun lepas, dan terutamanya di Perancis, Switzerland, England, Jerman dan Amerika Syarikat, satu konsep baru telah muncul yang dikenali sebagai nutrisi sel. Pendekatan terapeutik baru juga disebut oleh sesetengah doktor pemakanan Orthomolekul.

Nutrisi Orthomolekul mengambil kira bahawa semua tisu mempunyai struktur yang bergantung kepada kerjasama antara jenis sel yang berbeza, dan bahawa sel-sel sihat oleh itu asas kepada kesihatan tisu dan organ-organ.

Nutrisi sel untuk tujuan terapeutik ditakrifkan kemudian sebagai bekalan nutrien yang diperlukan oleh sel-sel badan untuk tenaga dan mengekalkan struktur dan fungsi mereka.

Sel dibalut di dalam membran nipis yang terdiri terutamanya daripada lemak, dan di dalam ini adalah molekul protein yang melaksanakan fungsi-fungsi khusus. Membran sel memainkan peranan penting, kerana ia mengawal apa yang boleh masuk ke dalam dan keluar dari kawasan pedalaman sel. Bahagian sel, atau sitoplasma, mengandungi beberapa struktur khusus, antaranya ialah nukleus, mitokondria dan radas Golgi itu. Dalam nukleus adalah bahan genetik yang membawa semua maklumat yang perlu untuk fungsi sel. Mitokondria adalah bertanggungjawab untuk sintesis ATP; atau dalam erti kata lain, pengeluaran tenaga untuk fungsi selular dan penyelenggaraan suhu badan.

Fungsi sel dan fisiologi mungkin terjejas akibat tabiat makan yang buruk (makanan terlalu sedikit mempunyai sebanyak kesan kerana terlalu banyak), yang menyebabkan perubahan dalam tahap yang tepat mineral, vitamin dan lain-lain nutrien, seperti rupa dan peningkatan toksin tidak. Semua perubahan ini melambatkan fungsi sel dan mengambil tenaga dari sel.

Lebihan toksin menghalang atau memusnahkan enzim, mengganggu pengeluaran tenaga sel dan menghalang sel daripada sintesis protein. Sesetengah toksin menjejaskan bahan genetik dan lain-lain boleh merosakkan dinding sel. Sebagai contoh: natrium yang berlebihan dan gula juga mempunyai sifat toksik dan memberi kesan kepada sel dengan cara yang sama sebagai toksin lakukan.

Bagaimana untuk bertahan dalam dunia beracun

Terdapat enam kategori utama toksin: racun perosak, baja kimia, antibiotik, hormon sisa, hidrokarbon polisiklik dan logam berat. Bahan toksin ini menyerang sel-sel dalam tempat-tempat yang paling lemah-mereka enzim, membran mereka dan asid nukleik.

Keputusan mabuk sel membawa kepada penurunan dalam keupayaan sel untuk menghasilkan tenaga dan membuat sintesis protein, bergantung kepada tahap ketoksikan. Toksin meningkat, sel kehilangan tenaga yang lebih penting dan sel kehilangan keupayaan untuk betul membiak. Sesetengah toksin lebih cenderung untuk memberi kesan asid nukleik seperti DNA. Kerosakan yang disebabkan oleh toksin kepada DNA sel ini adalah lebih lebih berbahaya, sedangkan ia boleh mengubah kod genetiknya. Toksin yang memberi kesan DNA dipanggil mutagen dan kerosakan kepada DNA dipanggil mutasi, kerana ia dihantar kepada semua sel-sel anak perempuan. Sel-sel mempunyai enzim yang boleh membaiki kerosakan kepada DNA, menggantikan bahagian yang rosak dengan orang-orang yang mempunyai struktur yang betul. Tetapi kapasiti regeneratif ini menakjubkan boleh dikurangkan oleh kesan toksin yang disenaraikan di atas, dan oleh umur.

Toksin juga mendorong peningkatan pengeluaran radikal bebas dalam sintesis ATP dalam mitokondria sel. Radikal bebas adalah molekul yang amat reaktif yang kekurangan satu elektron, dan yang bertindak balas dengan cepat dengan mana-mana molekul lain dalam berdekatan mereka, merosakkan protein dan enzim penting dan melemahkan struktur sel. Protein yang rosak oleh radikal bebas menjejaskan metabolisme, kerana mereka mengganggu pengeluaran protein atau molekul yang lain. Semakin besar pengeluaran radikal bebas unneutralised dalam badan, lebih besar kadar selular, organik dan kelihatan dipercepatkan penuaan dalam seseorang.

Individu itu menjadi lebih mudah terdedah kepada penyakit kronik semua jenis. Penyakit-penyakit kronik yang paling dikaitkan dengan pendedahan yang tinggi kepada radikal bebas ialah kanser, kencing manis, artritis reumatoid, penyakit Parkinson dan Alzheimer.

Selain nutrisi sel baki sel, sel memerlukan...

SELULAR RENOVATION TERAPI

Terapi Pengubahsuaian Selular, yang dibangunkan oleh Biocell Ultravital di Switzerland dan oleh Makmal Biocell di Perancis, adalah hasil daripada lebih 70 tahun penyelidikan bioteknologi sel. Setiap baris produk dirumuskan dengan bahan-bahan 100% semulajadi, diuji secara klinikal, yang tidak mengandungi dadah, steroid, bahan kimia atau mana-mana bahan-bahan lain yang menimbulkan risiko kesihatan. Komposisi CRT yang berbeza-beza bergantung kepada jenis produk dan kesan terapeutiknya, ketara membezakan dirinya daripada terapi lain yang serupa.

Terapi Pengubahsuaian Selular terutamanya pendekatan terapeutik pencegahan. Ia menyediakan nutrien penting melalui ekstrak opotherapeutic embrio seperti phyto-organik, enzim, asid amino, antioksidan kuat untuk meneutralkan tindakan radikal bebas, dan lain-lain bukan kimia bahan diiktiraf terapeutik yang merangsang pertumbuhan semula sel dan pemulihan. Ini menguatkan nukleus sel, kitaran sel dan fungsi-fungsi tertentu dalam fasa pembaharuan dan mitosis berikutnya. Komponen serasi 100% telah dimasukkan ke dalam usaha untuk meningkatkan organotherapy dan terapi sel formula tradisional berasaskan semata-mata kepada opotherapy. Objektif utama ialah untuk memulihkan semula organ-organ yang sihat dan/atau rosak, mengoptimumkan fungsi tisu yang terjejas oleh perubahan struktur mungkin, terutama orang-orang yang mereka terdedah oleh genetik atau keturunan.

Pengubahsuaian Terapi Sel mempunyai kesan sederhana dan jangka panjang, merangsang mekanisme badan sendiri untuk pemulihan dan penyembuhan. Tindakan terapeutik bekerja sebagai ia diperbadankan ke dalam dan diterima sebagai intrinsik, supaya ia tidak boleh mencederakan badan penerima, meningkatkan kualiti hidup di pelbagai jenis penyakit degeneratif. CRT tidak berfungsi seperti dadah, manakala ubat-ubatan dan bahan kimia hanya bekerja sehingga mereka dipecahkan oleh proses metabolik badan.

Ubat yang masa depan akan ditakrifkan oleh tiga 'Ps':

Pencegahan: melalui Terapi Pengubahsuaian Selular.

Ramal: melalui profil genetik setiap orang.

Personalised: melalui penyertaan setiap individu yang menyokong kesihatan beliau.

Mesej untuk hidup: rujuk doktor anda secara berkala. Biocell Ultravital Terapi Sel Pengubahsuaian.

© 2018 Biocell Ultravital Privacy
Like Us on Facebook Follow Us on Twitter