Cellorgane® Multi-Complex 3G - Wanita

Terapi Sel Revitalisasi Pelbagai Wanita Organ

Terapi biosel generasi ke-2 yang hadir dalam Cellorgane Complex 3G dan Cellorgane Multi-Complex 3G, kini boleh didapati dalam bentuk baru iaitu 350 mg oral dan 750 mg suntikan, termasuk ekstrak embrionik terliofilisasi dan protoplasma bersel sebagai bahan pencair untuk menggalakkan tindakan terapeutik. Rumusan terapi organ baru ini menjalankan beberapa fungsi, terutama sekali fungsi "pencergasan semula". Dalam istilah bioklinikal, ini bermaksud pemulihan dan pemeliharaan berpanjangan kecergasan yang hilang daripada organ dan kelenjar akan dirawat.
Merangsang, mengatur dan meningkatkan fungsi organ.

Bentuk oral: rumusan bertindak lama. (60 tablet bersalut enterik 350-mg)
Bentuk suntikan: Rumusan bertindak cepat. (1 vial 750-mg ekstrak terliofilisasi +1 vial 10-ml protoplasma)

Respons pembaharuan organ yang lebih hebat, mengatur dan memperbaiki fungsi organ secara progresif.

MAKLUMAT KLINIKAL DAN FARMAKOLOGI

Cellorgane Multi-Complex 3G for Men
Komposisi:

Sebatian 1: Setiap vial 750-mg mengandungi: Ekstrak Sel Stem Dewasa dikering sejuk beku semasa Fasa Embrionik/Testis, Kelenjar Pituitar, Kelenjar Adrenal, Otak Sempurna, Embrioblas, Kelenjar Timus, Hipotalamus, Hati, Limpa, Tulang Sumsum, Pankreas, Buah Pinggang, Paru-paru, Arteri, Vena, Salur Darah, Jantung, Saraf Tunjang, Otot, Kartilaj, Kulit, Mata, Adenosina Desaminase, Superoksida Dismutase, Glutation Reduktase, Glutation S-transferase, Glutation Peroksidase, Air Tulen, Fenol.
Sebatian 2: Setiap vial 10-ml/250-mg mengandungi: Protoplasma Bersel 2.5%, Lidokaina 2%, Natrium Klorida 0,9%, Air ppi QSP 100% (sama bagi semua sebatian)*

Cellorgane Multi-Complex 3G for Women
Komposisi:
Setiap vial 750-mg mengandungi: Ekstrak Sel Stem Dewasa dikering sejuk beku semasa Fasa Embrionik/Ovary, Kelenjar Pituitar, Kelenjar Adrenal, Otak Sempurna, Embrioblas, Kelenjar Timus, Hipotalamus, Hati, Limpa, Tulang Sumsum, Pankreas, Buah Pinggang, Paru-paru, Arteri, Vena, Salur Darah, Jantung, Saraf Tunjang, Otot, Kartilaj, Kulit, Mata, Adenosina Desaminase, Superoksida Dismutase, Glutation Reduktase, Glutation S-transferase, Glutation Peroksidase, Air Tulen, Fenol.
Sebatian 2:
Setiap vial 10-ml/250-mg mengandungi: Protoplasma Bersel 2.5%, Lidokaina 2%, Natrium Klorida 0,9%, Air ppi QSP 100% (sama bagi semua sebatian)*

MEKANISME TINDAKAN:
Penyakit dan proses penuaan yang serupa adalah disebabkan oleh defisit dalam fungsi sel.
Sel diaktifkan melalui metabolisme, yang merupakan proses asas yang mencirikan hidupan dan terdiri daripada semua tindak balas kimia yang berlaku di dalam sel, kerana ketentuannya, membenarkan perangsangan sel organ penerima. Cellorgane 3G mencetuskan tindak balas metabolik di dalam bendalir intranuklear, di mana metabolisme asid nukleik berlaku, oleh itu ia mengukuhkan sintesis protoplasma dan bergerak balas secara positif terhadap apa jua perangsangan yang menjadi faktor penentu dalam persekitaran itu, lalu mencetuskan perubahan positif di dalam nukleus sel. Ekstrak sel organ, bersama dengan bahan-bahan aktif prekursor sel embrionik, akan dicam kemudiannya oleh sel organ homolog penerima yang tidak berfungsi lagi, melaksanakan aktiviti pengaturan bermula dari protoplasma hingga ke sel selebihnya, membenarkan pembentukan dan pertumbuhan molekul yang sama dengan molekul nukleus asal. Dengan mekanisme ini, fungsi organ yang lebih besar dipulihkan, mewujudkan persekitaran bebas toksin yang menghentikan mutasi dan malformasi protein yang berterusan dan membolehkan pemprograman semula respons yang sentiasa selamat dan mapan di dalam kitaran sel.

FARMAKOKINETIK:

Sel yang hadir dalam bentuk oral 350-mg Cellorgane 3G mengalir masuk ke dalam aliran darah melalui membran kilifer; ia mengandungi struktur protein yang, sebaik sahaja diinges oleh makrofaj (fagositosis), ia akan mengalami transformasi kimia yang memastikan struktur molekulnya tidak berubah. Dengan itu, tubuh pesakit menerima banyak makromolekul yang mempunyai potensi pencergasan semula yang tinggi, antara molekul bioaktif lain, ia menerima DNA, RNA, albumin, nukleotida, asid amino, dll., yang berfungsi benar-benar seperti "metriks" nukleotida baru. Ia bertindak dengan melekatkan asid amino bagi setiap protein penderma kepada struktur homolog di dalam tisu penerima. Inilah yang mencetuskan tindak balas regenerasi pada tisu berpenyakit. Ini melibatkan pembetulan sebenar fisiopatologi sel organ penerima, memandangkan sudah terbukti bahawa sel penerima mempunyai aktiviti sintesis ribosomal tertingkat (dalam perkataan lain, ia membuat rantai RNA baru).
Dalam kes Cellorgane 3G dalam bentuk suntikan 750-mg, bahan-bahan aktif utamanya diserap terus ke dalam aliran darah sejurus selepas disuntik. Penyerapan ini berlaku melalui difusi ringkas, dengan mengikut gradien yang wujud antara mendapan bahan aktif utama dan plasma. Penyerapan berlaku dengan sangat pantas, kerana luas membran kapilari yang menyerap produk adalah sangat lebar dan ia sangat mudah larut di dalam bendalir interstis. Saluran akues membran endotelium yang agak luas itu membolehkan berlakunya difusi molekul pada kadar yang tinggi, tanpa mengira liposolubilitinya. Pengedaran dibuat ke semua tisu tubuh, tetapi sebahagian besarnya ke hati (50%) di mana sesetengah asid amino disimpan, selepas metabolisme peringkat pertama. Metabolit disingkirkan melalui air kencing dan najis.

INDIKASI DAN DOS:
Indikasi:
Cellorgane Multi-Complex for Women: Kegagalan Ovari, Haid Tidak Tetap, Obesiti (Sebab Hormon), Astenia Psikofizikal, Kegagalan Jantung, Kemurungan, Masalah Ingatan, Keracunan Kronik, Rawatan Geriatrik, Anemia Pernisius, Kegagalan Hati,

Secara amnya, suntikan Cellorgane Multi-Complex 3G diberikan dalam dos 2 ml setiap hari selama 5 hari, sehingga vial 10-ml habis. Walau bagaimanapun, terpulang kepada budi bicara doktor untuk memutuskan dos mana dan pelan terapeutik mana yang perlu diguna pakai, mengikut setiap kes tertentu, set simptom dan patologinya.
Pengalaman klinikal yang diperoleh menyokong penggunaannya secara gabungan dengan ubat-ubatan lain, memandangkan tindakan koadjuvannya telah membuktikan keberkesanan fungsi mencegah Cellorgane Multi-Complex 3G.

INDIKASI:
Mengikut pengkhususan, dos, kekerapan dan pemberian rawatan.

Dalam Ubat Dalaman, Ginaekologi dan Ubat Antipenuaan:

Sebagai Rawatan Pencergasan Semula dan Antipenuaan:
Dos permulaan yang disarankan ialah seperti berikut: sebaik sahaja campuran terliofilisasi dicampurkan dengan bendalir protoplasma bersel, suntik satu bahagian dos dua (2) ml dari vial 10-ml Cellorgane Multi-Complex 3G for Men atau Women, mengikut jantina pesakit, yang kesemuanya berjumlah 20 suntikan berturut-turut, sekali sehari, selama 20 hari. Anda disarankan untuk menggantung rawatan selama 10 hari berturut-turut dan menyambungnya semula dengan menyuntik 2 ml selang sehari, yang kesemuanya berjumlah 20 suntikan (10 vial) Cellorgane Multi-Complex3G dalam tempoh 20 hari.
Adalah disarankan untuk menggabungkan rawatan ini dengan Cellorgane Multi-Complex 3G Oral, dengan menyuruh pesakit mengambil satu tablet pada waktu siang dan satu tablet pada waktu malam (1 b.i.d.) sebelum makan selama 60 hari. Rawatan boleh diulang mengikut keadaan pesakit dan hasil rawatan. Secara amnya, rawatan ini disyorkan setiap enam (6) bulan. Pesakit hendaklah menjalani penilaian perubatan sebaik sahaja 2 bulan pertama rawatan tamat.
Hasil: Semasa beberapa minggu pertama rawatan, peningkatan dalam semua nilai organ akan dapat diperhatikan, dan kecergasan serta tenaga pesakit akan bertambah.

Rawatan Pencegahan dan Pencergasan Semula:
Dos permulaan yang disarankan ialah seperti berikut: sebaik sahaja campuran terliofilisasi dicampurkan dengan bendalir protoplasma bersel, suntik satu bahagian dos dua (2) ml dari vial 10-ml Cellorgane Multi-Complex 3G for Men atau Women, mengikut jantina pesakit, selang sehari, yang kesemuanya berjumlah 10 suntikan dalam masa 20 hari. Selain itu, pesakit disarankan untuk mengambil 2 tablet Cellorgane Multi-Complex 3G Oral setiap hari (1 b.i.d.) pada waktu pagi dan malam, sebelum makan, selama 3 hari berturut-turut. Pesakit hendaklah menjalani penilaian perubatan sebaik sahaja 2 bulan pertama rawatan tamat.
Hasil: Semasa beberapa minggu pertama rawatan, peningkatan dalam semua nilai organ akan dapat diperhatikan, dan kecergasan serta tenaga pesakit akan bertambah.

Rawatan untuk penyakit tertentu, seperti:
Kehilangan Libido. Dos permulaan yang disarankan ialah seperti berikut: sebaik sahaja campuran terliofilisasi dicampurkan dengan bendalir protoplasma bersel, suntik satu bahagian dos dua (2) ml dari vial 10-ml Cellorgane Multi-Complex 3G for Men atau Women, mengikut jantina pesakit, selang sehari, yang kesemuanya berjumlah 20 suntikan dalam masa 2 bulan. Rawatan hendaklah digabungkan dengan 2 tablet Cellorgane Multi-Complex 3G Oral setiap hari (1 b.i.d.) pada waktu pagi dan malam, sebelum makan, selama sehingga 6 bulan. Pesakit hendaklah menjalani penilaian perubatan sebaik sahaja 2 bulan pertama rawatan tamat.
Hasil: Sebaik sahaja peringkat pertama rawatan berlalu, pesakit sepatutnya mendapati simptom-simptomnya semakin reda dan libidonya meningkat.

Tekanan: Dos permulaan yang disarankan ialah seperti berikut: sebaik sahaja campuran terliofilisasi dicampurkan dengan bendalir protoplasma bersel, suntik satu bahagian dos dua (2) ml dari vial 10-ml Cellorgane Multi-Complex 3G for Men atau Women, mengikut jantina pesakit, yang kesemuanya berjumlah 20 suntikan dalam masa 20 hari berturut-turut. Rawatan hendaklah digabungkan dengan 2 tablet Cellorgane Multi-Complex 3G Oral setiap hari (1 b.i.d.) pada waktu pagi dan malam, sebelum makan, (60 tablet sebulan) selama 3 bulan. Pesakit hendaklah menjalani penilaian perubatan sebaik sahaja 2 bulan pertama rawatan tamat.
Hasil: Sebaik sahaja peringkat pertama rawatan berlalu, pesakit sepatutnya mendapati simptom-simptomnya semakin reda.

Astenia: Dos permulaan yang disarankan ialah seperti berikut: sebaik sahaja campuran terliofilisasi dicampurkan dengan bendalir protoplasma bersel, suntik satu bahagian dos dua (2) ml dari vial 10-ml Cellorgane Multi-Complex 3G for Men atau Women, mengikut jantina pesakit. Rawatan hendaklah digabungkan dengan dua (2) tablet Cellorgane Multi-Complex 3G Oral setiap hari (1 b.i.d.) pada waktu pagi dan malam, sebelum makan, (60 tablet sebulan) selama 6 bulan. Pesakit hendaklah menjalani penilaian perubatan sebaik sahaja 2 bulan pertama rawatan tamat.
Hasil: Semasa beberapa minggu pertama rawatan, peningkatan dalam semua nilai organ akan dapat diperhatikan, dan kecergasan serta tenaga pesakit akan bertambah.

Dalam Ubat Dalaman:
Kekurangan hati, sirosis hati, artritis, kelesuan mental, reumatisme, anemia pernisius, penyakit riket dan gangguan tumbesaran:
Dos permulaan yang disarankan ialah seperti berikut: sebaik sahaja campuran terliofilisasi dicampurkan dengan bendalir protoplasma bersel, suntik satu bahagian dos dua (2) ml dari vial 10-ml Cellorgane Multi-Complex 3G for Men atau Women, mengikut jantina pesakit, selang sehari, yang kesemuanya berjumlah 60 suntikan. Pada masa yang sama suruh pesakit mengambil dos Cellorgane Multi-Complex 3G Oral yang berikut: satu tablet pada waktu pagi dan malam (1 b.i.d), sebelum makan, selama enam (6) bulan berturut-turut.

Dalam Ginaekologi:
Menopaus Pramatang dan Klimakterium: Dos permulaan yang disarankan ialah seperti berikut: sebaik sahaja campuran terliofilisasi dicampurkan dengan bendalir protoplasma bersel, suntik satu bahagian dos dua (2) ml dari vial 10-ml Cellorgane Multi-Complex 3G for Women, selang sehari, yang kesemuanya berjumlah 10 suntikan dalam masa 20 hari. Dalam kedua-dua kes, rawatan ini hendaklah diiringi dengan satu (1) dos Cellorgane Multi-Complex 3G Oral, satu pada waktu pagi dan satu pada waktu malam (1 b.i.d.) sebelum makan, selama 60 hari.

Pesakit hendaklah menjalani penilaian klinikal sebaik sahaja 2 bulan pertama rawatan tamat. Rawatan boleh diulang tanpa kontraindikasi atau risiko kepada pesakit. Secara amnya, rawatan ini disarankan, dengan hasil yang memuaskan, setiap enam (6) bulan pada pesakit yang berumur 45 tahun ke atas dan dalam kes-kes menopaus pramatang yang lain.
Hasil: Sebaik sahaja peringkat pertama rawatan selesai, pesakit sepatutnya mendapati simptom-simptomnya ketara semakin reda.

Penyakit Ovari Polisistik. Dos permulaan yang disarankan ialah seperti berikut: sebaik sahaja campuran terliofilisasi dicampurkan dengan bendalir protoplasma bersel, suntik satu bahagian dos dua (2) ml dari 10-ml vial Cellorgane Multi-Complex 3G for Women setiap hari; yang kesemuanya berjumlah 20 suntikan dalam masa 20 hari. Dalam kedua-dua kes, rawatan ini hendaklah diiringi dengan satu (1) dos Cellorgane Multi-Complex 3G Oral, satu pada waktu pagi dan satu pada waktu malam (1 b.i.d.) sebelum makan, selama 90 hari.

Sebaik sahaja dua (2) bulan rawatan berlalu, pesakit hendaklah menjalani penilaian ultrabunyi bagi menentukan sama ada simptom klinikal sudah berkurangan atau lenyap, dan bergantung pada keputusannya, sama ada perlu meneruskan rawatan atau tidak, bergantung pada budi bicara doktor, selama dua (2) bulan lagi.

© 2019 Biocell Ultravital Privacy
Like Us on Facebook Follow Us on Twitter