LATAR BELAKANG

Biocell ULTRAVITAL

Pada masa ini, Bioteknologi berubah dengan pantas, dari industri penyelidikan dan pembangunan, kepada industri pengilangan, jualan dan pemasaran. Antara lima bidang yang giat membangun adalah: penggunaan sel stem, penghasilan serpihan dan protein DNA, nanoteknologi klinikal, kejuruteraan tisu dan pembangunan proteomik.

Institut biopenyelidikan Biocell Ultravital, dengan lebih daripada 70 tahun masa dikhaskan untuk penyelidikan dan pembangunan biobahan berkuasa tinggi khusus yang penting untuk tubuh manusia, terus membangunkan terapi-terapi baru di mana kami telah berjaya membuatkan sel yang berhenti berfungsi tumbuh semula untuk membaiki dan mencergaskan semula sel itu, di bawah kawalan yang paling ketat yang dituntut oleh keselamatan-bio.

Yang paling penting sekali, kami menggunakan bahan-bahan semula jadi apa yang dipanggil sebatian sel menggunakan ekstrak haiwan dan tumbuhan yang merupakan ubat-bio yang 100% selamat untuk nutrisi sel yang secara berterusan mencetuskan pembaikan dan penormalan kitaran sel sebagai mekanisme penyembuhannya. Apabila apa yang digunakan ialah suntikan sel sempurna, kami bercakap tentang pembaharuan sel.

Kejayaan rawatan sel kami sebahagian besarnya terletak pada hakikat yang ia diterima oleh tubuh penerima tanpa risiko penolakan atau gangguan berkemungkinan dalam genetik sel penerima; kesannya ialah pencergasan semula dalam fasa pertama dan selepas itu penjanaan semula. Sudah tentu, ia tidak memberi respons kesan terapeutik yang diketahui semua; sebaliknya, tubuh itu yang mengubah dirinya sendiri. Tidak seperti ubat kimia, yang boleh mengubah ritma proses biologi sedia ada (cth., kemoterapi), produk kami tidak cukup kapasiti untuk memberi beban kepada organ sasaran; sebaliknya, ia hanya boleh bertindak jika ia diterima dan disatukan, oleh itu ia tidak sekali-kali boleh bertindak mencederakan tubuh penerima.

Lama kelamaan mungkin timbul tindak balas berikutnya (sebagai contoh, peningkatan berterusan dalam pengeluaran hormon) tetapi ia bukanlah disebabkan oleh tindakan saki-baki tetapi oleh respons biologi di pihak penerima. Komposisi produk kami yang sangat kompleks tetapi pada masa yang sama ringkas, walaupun ia mungkin kedengaran bercanggahan, amat jauh bezanya berbanding keringkasan ubat-mono, yang dicari farmakologi sebagai bahan yang mujarab.

Oleh kerana ia menumpukan secara amnya pada simptomatologi, terapeutik klasik direka ke arah pautan akhir sesuatu penyakit itu; iaitu, ia lebih simptomatik berbanding sebabnya, dan disasarkan dari segi patogen dan terapeutik ke arah akibatnya dan bukan ke arah sama ada kesalahan itu disebabkan oleh paras mitokondria, ribosom atau sitomembran, tersalah arah atau tersalah program dari segi genetik, ringkasnya, gangguan sel.

Secara semula jadi, tisu-tisu tubuh akan haus dalam hayat seseorang, dari situ ia mempertahankan dirinya dengan membangunkan keupayaan intrinsik untuk memperbaharui sendiri tisu-tisu yang haus itu. Sekiranya fungsi pembaharuan sendiri jenis ini tidak wujud, jangka hayat hidupan akan jauh lebih pendek.

Semua hidupan diperbuat daripada sel dan semua sel tubuh mempunyai maklumat genetik yang seratus peratus sama.
Namun, tidak kesemuanya berkelakuan sama. Kita tahu bahawa peraturan pertumbuhan dan pembahagian sel (kitaran sel) adalah sangat rumit. Dalam kitaran sel terdapat titik-titik sekatan yang menghalang penerusan normal kitaran atas pelbagai sebab, seperti, contohnya, jika sel tidak mencapai saiz yang mencukupi, tidak cukup zat, DNA akan rosak atau menerima kerosakan kimia luar, dll.

Perkembangan normal adalah proses seimbang yang termasuk proliferasi dan kematian sel. Proses proliferasi dan kematian sel oleh apoptosis adalah jauh lebih rumit dan melibatkan penyertaan banyak gen. Dalam kedua-dua proses, gen penindas p53 adalah salah satu daripada gen atau protein yang paling penting dan yang dikaji. Faktor transkripsi ini mengaktifkan pelbagai gen, menyebabkan perencatan kemajuan kitaran sel dan pembaikan sel, atau dalam apoptosis. Isyarat yang mengaktifkan fungsi p53 termasuk kerosakan kepada DNA yang mengambil bahagian dalam perencatan kemajuan kitaran sel semasa fasa G1.

Apabila sel rosak, sama ada kitaran ditahan atau apoptosis dicetuskan bergantung pada keseriusan kerosakan itu. Hasil akhir pelbagai mekanisme berlainan tindakan p53 adalah untuk mengekalkan kestabilan genom sel. Oleh itu kekurangan protein ini menyumbang kepada ketakstabilan genom, kepada pengumpulan mutasi dan pencepatan tumorigenesis; p53 dimutasikan dalam 50-55 peratus daripada semua jenis barah pada manusia.

Mutasi ini adalah setempat, sebahagian besarnya di domain sambungan ke DNA, yang menyebabkan kehilangan aktiviti biologinya.

Seperti yang mungkin anda ketahui, contoh sebelum ini hanyalah satu kes yang merujuk kepada gangguan sel yang selalunya membawa kepada penyakit yang tidak boleh disembuhkan, tetapi terdapat banyak faktor yang boleh mencetuskan gangguan dalam perkembangan sel yang normal dan sihat. Walau bagaimanapun, apa yang terbukti adalah ini semua disebabkan oleh satu atau lebih kekurangan dalam fungsi sel asasi dan/atau kemerosotan dalam persekitarannya sendiri.

Sebaliknya, bermacam-macam penyakit yang menjejaskan tubuh manusia adalah berasaskan degenerasi sel dan kematian pelbagai tisu yang berlainan yang membentuk tubuh kita, sama ada secara akut (infarksi) atau secara kronik (degenerasi-penuaan)

Atas sebab inilah kami memasukkan tisu prekursor sel embrionik ke dalam tisu-tisu kami, yang merujuk kepada rumusan produk tisu sel dan preskursor generasi ke-2 dengan kandungan sel pluripoten yang kaya, seperti dalam kes unik produk HUMAN ULTRACELL 3 G. Dengan cara ini, kami berjaya menyediakan bahan-bahan sel baru kepada tubuh manusia yang akan memberi dinamik baru kepada rumusan terdahulu kami dalam produk yang telah pun dikenali ramai. Dan kami secara khusus memberinya potensi terapeutik baru dengan perbezaan secukupnya memastikan fungsi sel yang optimum yang menjarakkan tubuh selama yang mungkin dari kerosakan sel yang pasti akan menjadi patologi dan penyakit yang mempunyai pengaruh yang lebih besar terhadap semua proses penuaan.
Penggunaan komponen baru ini dalam rumusan kami melazimkan pencapaian utama bagi ubat regeneratif dan antipenuaan melalui produk kami.

© 2019 Biocell Ultravital Privacy
Like Us on Facebook Follow Us on Twitter